Érdekes gondolatokat hallottam a háromfős Podcast 6. részében, amikor Charlie úgy fogalmazott, hogy « ha azon az interaktív EFVI-s térképen a kékből csak egy ország be fog zöldülni, akkor… akkor hátha megindul egy olyan, hogy ”nézd már, sikerült a – és most hasra ütök – finneknek, nehogy már, nekünk ne.” »

Belegondolva a „Zöld téglalap”-ban megfogalmazottakba, igazat kell, hogy adjak neki. Egyben örülök is, hogy foglalkoztak az írással, sőt, az ecigitesztes honlapon hivatkozásokkal is megerősítették a forrást, még Fifika is jelezte a beszélgetés közben, hogy valamilyen szinten érdeklik a blogon megjelentek.

Valójában ez a „csordaszellem” szemlélet – ahogy Charlie aposztrofálta a folyamatot – jól jöhet az ügynek, ezt elfogadom. Itt minimum egy lényegi pont adódik, hogy ez a kizöldülés valamely ország tekintetében minél hamarabb bekövetkezzék. Legyenek ezek a finnek, de legyen bármely más ország, amelyik képes megelőzni őket.

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy EGY zöld ország nem elég, kell még legalább 6, amelyik felsorakozik mellé, és akkor még mindig messze van a millió. De ha lesz zöld, akkor először egy zöld lesz, a többi utána következik. Ehhez mindenképpen szükség van egy egyesületi határokon túlmutató közreműködésre, legalábbis hazánk tekintetében.

Közben elgondolkodtam azon is, vajon mit csinálhattak a finnek, hogy százalékosan ennyivel a többiek előtt járnak, még ha annyira szigorú is náluk a rendszer. Szerintem egy egyeztetés nem lenne hátrányos, hátha átadják azt a módszert, ami – minden negatív felhang nélkül – esetleg túlmutat a QZI játékon. Különösen akkor, ha szintén pénz nélkül hozták létre, tehát nem a vizesek módszerével. Mindamellett továbbra is tartom, hogy időarányosan a számok nem állnak jól.

Beszélt már valaki a finnekkel?

Reklámok